Gara din Petroșani își schimbă aspectul

Poarta de intrare în Valea Jiului, gara din Petroșani, își schimbă aspectul în totalitate. Clădirea a fost, ani de zile, lăsată de izbeliște, aceasta degradându-se constant.

Datorită eforturilor depuse de consilirul local, Viorel Pascu, Regionala Căi Ferate Timișoara, administratorul clădirii, a luat măsuri pentru renovarea acesteia.

După o serie de procese în care solicita obligarea CFR să se ocupe de reabilitarea gării din Petroșani, potrivit obligațiilor legale ce-i revin în această direcție, Viorel Pascu a obținut o decizie definitivă în acest sens, în instanță.

Astfel, lucrările au început, iar imaginea gării se schimbă.

Timp de aproape 30 de ani, nici demersurile autorităților locale, nici interpelările parlamentarilor, nu au fost în măsură să-i convingă pe cei de la Regionala CFR Timișoara că acest obiectiv merită și trebuie să primească atenția cuvenită și finanțarea investițiilor necesare pentru reabilitare și modernizare.

La nivel teoretic, inaugurarea ar trebui să aibă loc în prima jumatate a lunii mai. Gara va avea sală de așteptare clasa I și a II-a, toalete moderne, toalete pentru persoane cu handicap, sală pentru mamă și copil, birouri conducere, birou personal, case de bilete și un minimarket. La etaj vor fi amenajate birouri și dormitoare.

 

 

Monika BACIU

Un comentariu la „Gara din Petroșani își schimbă aspectul

  • 28 ianuarie 2019 la 11:47
    Permalink

    Doamne Ajuta sa vedem modernizata Gara Petrosani !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *