Carmen Hărău: „La salarii, minus cu minus nu face plus!”

Senatoarea liberală, Carmen Hărău, a făcut pentru colegii din parlament o analiză economică, ocazionată de ultima reacție a Băncii Naționale cu privire la situația economică a țării din perspectivă monetară.

Carmen Hărău: “Săptămâna trecută, Banca Naţională a României ne-a oferit confirmarea oficială asupra a ceea ce cu toţii constataserăm din viaţa reală – preţurile de consum ale bunurilor şi serviciilor au crescut ameţitor în anul 2017, şi vor creşte şi mai puternic în anul 2018. Mai mult decât atât, BNR ne-a confirmat şi cauza: „Incertitudinile și riscurile provin din conduita politicii fiscale şi de venituri” pe care nimeni altcineva o dirijează decât Guvernul României! Nu cred că este cineva care să acuze conducerea BNR de partizanat sau de subiectivism, mai ales dacă luăm în considerare că jumătate dintre membrii consiliului de administraţie sunt foşti pesediști, foşti miniştri, foşti secretari de stat sau foşti lideri de partid în PSD. Tot Banca Naţională ne confirmă că evoluţiile negative ale cursului şi creşterea accelerată a dobânzilor bancare reprezintă consecinţele inevitabile ale sarabandei fiscale şi bugetare pe care Guvernele PSD-ALDE au girat-o şi i-au scăpat frâiele. Aşadar, creşterea preţurilor finale de consum, creşterea dobânzilor pentru credite, deprecierea cursului şi explozia importurilor înseamnă o putere de cumpărare a tot mai mică a veniturilor nete, adică a pensiilor şi salariilor. Minusul la salarii a venit deja, încă din 2017, şi continuă să vină şi în 2018 prin inflaţie. Minusul e minus, este clar, iar românii constată acest lucru în propriul buzunar.”

Senatoarea PNL, Carmen Hărău, a continuat: „În al doilea rând, zilele acestea încep să se plătească salariile pentru toţi angajaţii din România, fie în sectorul public, fie în cel privat. Din păcate, toţi cei care susţin Guvernul vorbesc despre evoluţia pozitivă a câştigurilor salariale brute, pentru a ascunde cum au evoluat şi cum au fost ciuntite câştigurile salariale nete, mai ales ca efect al transferului contribuţiilor sociale în sarcina exclusivă a angajatului şi al dispariţiei unor drepturi de natură salarială. Sunt şi lideri PSD-ALDE care nu au vrut să se facă de ruşine şi care au recunoscut că salariile cresc, pe hârtie, dar veniturile nete scad. Cu alte cuvinte, acea creştere a salariului brut nu generează o satisfacţie reală în buzunar şi cu atât mai puțin n în sacoşa de cumpărături a cetăţeanului. Mai mult decât atât, dacă iniţial „revoluţia fiscală” a fost prezentată ca o modalitate de creştere a tuturor veniturilor, acum constatăm că acelora mai norocoşi dintre cetățeni nu le-au scăzut veniturile şi că Guvernul cârpeşte, pe-aici, pe colo, pentru unele categorii de salariaţi din sectorul public, nu ca să le crească veniturile, ci să nu le scadă şi mai tare. Despre cei din sectorul privat …. Dumnezeu cu mila! Se vede cu ochiul liber că măsurile fiscale au adus un mare minus şi asupra câştigurilor salariale nete ale celei mai importante părţi a angajaţilor care muncesc onest. „Mai pe româneşte” ca să o citez pe doamna Vasilescu,  banii efectiv luaţi în mână nu sunt mai mulţi, ci mai puţini!”

Concluzia senatoarei Carmen Hărău este următoarea: Minus din creşterea preţurilor şi cu Minus din veniturile nete nu au cum să  dea Plus pentru viaţa de zi cu zi a cuiva, pentru că Plusul se definește când cetăţeanul poate cumpăra mai mult, nu mai puțin, ca acum, pentru el şi familia sa!”

Chiar dacă pentru o parte importantă a angajaţilor de la stat salariile au crescut cu 1-3%, preţurile au evoluat mult mai repede de atât! Și este  greu de înţeles cum de unii politicieni încă mai încearcă să convingă, minţind cu neruşinare, că românilor li s-a adus un plus de bunăstare. Nimeni nu trăieşte mai bine de când guvernează domnul Dragnea, indiferent de interpuşii pe care-i are, o dată la şase luni, la Palatul Victoria, în afară de  cei pe care PSD  i-a aşezat în scaune moi, cu salarii uriaşe și de noi, parlamentarii. Mă refer aici la cohorta de directori şi directoraşi, rotiţi, o dată la şase luni, prin funcţii remunerate cu mii şi zeci de mii de euro net pe lună. Mă mai refer şi la armata de secretari de stat, peste 135, asimilaţi ca salarizare miniştrilor, pentru a căror performanţe şi activitate nu ar primi nici măcar un salariu modest în economia reală. Da. Sunt şi astfel de angajaţi care resimt beneficiile guvernării PSD-ALDE, însă ei nu reprezintă decât o clientelă de partid! Cât despre parlamentari, Daddy trebuia să și-i recompenseze pentru că sunt cuminței și-i votează toate aberațiile! Sunt sigură că dacă ar fi putut, le creștea salariile doar celor care-l susțin, prin vot, nu și nouă, celorlalți parlamentari. În ceea ce ne privește nu ne-a făcut niciun serviciu pri faptul că riscăm să fim judecați la grămadă pentru niște sporuri salariale pe care nu le-am votat, nu le-am cerut, și vom renunța bucuroși la ele, îndată ce ajungem la putere!”-a adăugat Carmen Hărău

Iar pentru că românii  cei mulţi, fie că sunt angajaţi, angajatori, pensionari sau elevi, o duc greu și au constatat ce înseamnă să fie înşelaţi pe propria lor piele, senatoarea Carmen Hărău consideră că, pentru viitor, „a îndrăzni să crezi  în minciunile şi ipocrizia PSD-ALDE, este curajul unui sinucigaș!

 

Senator PNL – Eleonora-Carmen HĂRĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.