Carmen Hărău, președinte legitim al filialei CECCAR Hunedoara

Dacă plenul Conferinței Naționale a CECCAR din aprilie va aproba alegerile desfășurate la Hunedoara, senatoarea Carmen Hărău va îndeplini sarcina de președinte al CECCAR, pentru un mandat de patru ani.

Din cauză că, de trei ori pe parcursul unui an, au fost respinse ca invalide candidaturile la presedinție ale unor candidați, aceiași în toate cele trei împrejurări, colectivul profesioniștilor CECCAR este divizat între cei care îi susțin pe respinși și cei care consideră că au fost respinși pe bună dreptate. Proporția între cei din cele două tabere pare să fie cea care a rezultat din urnă, după votul “nucleului dur” alcătuit din cei 55 de participanți la vot: 35 de persoane (68%) au votat-o pe Hărău, candidatul rămas în cursă, 12 persoane au votat împotrivă, iar 8 persoane au anulat buletinul de vot. Cei mai mulți dintre experți, nu sunt interesați de persoana președintelui, care are doar valoare de reprezentare. Mai mult decât atât, evită situațiile cu potențial conflictual și evită să se implice. Reținerile lor sunt cu atât mai justificate cu cât filiala Hunedoara este practic dependentă de subvenția pe care o primește de la București și al cărei cuantum este stabilit de Consiliul Superior CECCAR.

Carmen Hărău n-a candidat în martie, anul trecut, când au fost, pentru prima oară respinși toți candidații, iar în decembrie 2017, când a aflat că este singurul candidat validat, s-a retras din cursă, cu bună-credință, pentru a da posibilitatea reorganizării alegerilor și timp pentru a se clarifica aspectul regulamentar al invalidării candidaturilor. Concursul a fost, astfel restartat, și s-a creat astfel posibilitatea ca oricare alt membru CECCAR să se înscrie în competiție, nu doar cei cu candidaturi de două ori invalidate. Din păcate, s-au înscris, pentru a treia oară, doar aceia care fuseseră respinși, iar Carmen Hărău a rămas, din nou, singură în competiție. De această dată a mers mai departe la vot, mai ales că termenul de expirare a celui de al doilea mandat al președintelui în exercițiu, Maria Mornea, expiră. Situația a fost mediatizată corect în presa locală, dar a fost preluată și folosită calomnios, de către doi “jurnaliști” fără scrupule, care susțin de multă vreme, încă din primul ei mandat, cel de deputat, o campanie de linșaj mediatic împotriva senatoarei liberale Carmen Hărău.

Interesantă este, în context, preluarea de către PSD, pe pagina organizației județene, a celui mai mizerabil și mai mincinos dintre cele două articole “de presă” care au atacat-o pe Carmen Hărău.

Și mai interesantă este reacția pe care o are în legătură cu postarea de pe site-ul PSD, dl Ciuclan Cornelius Ștefan, pesedist, un tânăr expert contabil liber-profesionist, care nu trăiește “atârnat” de o slujbuță la stat. Cu respect față de adevăr, expertul, participant la evenimentele din Conferința CECCAR, dar și la cele din culise, demontează, în câteva fraze, manipularea împotriva Senatoarei liberale.

Redăm, mai jos, postarea de pe contul lui de Facebook, inclusiv schimbul de replici cu Carmen Hărău.

Postare CCȘ: “Câteva lămuriri. În primul rând când am aderat la Corpul experților contabili am aderat la toate regulamentele acestuia, alegerea (n.n-președintelui) se face după regulamente. Am fost contactat de mai mulți colegi pentru invalidarea votului, le-am spus tuturor că dacă mă conving că au fost vicii în procesul de alegeri voi vota pentru invalidarea votului.
La conferință, printr-o interpretare incorectă a regulamentului au identificat un viciu de procedură la stabilirea comisiei ce a supravegheat votul.
Nimeni din acea sală nu a putut aduce un viciu de procedură la procesul de desfășurare a alegerilor. Profesia contabilă este dirijată de RIGOARE, nu se amestecă merele cu perele doar de dragul că sunt ambele fructe, în consecință am votat pentru validarea alegerilor.
Am fost mai mulți cei care au votat pentru, decât cei împotrivă, aș fi fost curios ce viciu ar fi identificat fiecare dintre cei care au votat împotriva validării procesului electoral!”
Ca și un PSD-ist ce mă simt o felicit pe această cale pe doamna Hărău Eleonora Carmen și o asigur de totala mea colaborare și implicare!”

Comentariu CH: Mulțumesc pentru precizări, Domnule Ciuclan Cornelius Ștefan! Articolul de mai sus este o minciună cap-coadă. Toată povestea este prezentată pe dos. Și ce are PSD-ul a face cu asta?! Ce caută politica într-o asociație profesională?! Dacă este interzisă, prin regulament, campania de influențare a voturilor de către candidați, de ce s-au făcut presiuni pentru influențarea incorectă a votului membrilor CECCAR?!”

Comentariu CCȘ: Din păcate doamna Hărău Eleonora Carmen politica exploatează orice vulnerabilitate a adversarului, iar acolo unde nu este, inventează una! Într-o asociație profesională politica nu are ce căuta, de aceea vă numesc colegă și ne numim colegi indiferent de opțiunile politice. Ceea ce pe noi ne leagă sunt principii, standarde și valori la care toți aderăm odată cu înscrierea în CECCAR – Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, ne angajăm să respectăm un regulament, iar încălcarea acestor principii, standarde, valori și regulamente ne duc în fața unei comisii disciplinare. Sper ca în mandatul dumneavoastră rigoarea să se manifeste în tot ce faceți, așa sunteți un exemplu pentru mine, mai tânărul membru. Combătând prin acțiune temerile contestatarilor dumneavoastră veți asigura prestigiul acestui corp și veți confirma votul primit atât la urnă cât și în conferință. Mult succes !”

Comentariu CH: Domnule, nu vă cunosc, dar tineri ca D-voastră mă fac să am convingerea că țara are viitor. Cu atât mai mult cu cât sunteți socialist!”

Ne așteptăm ca un glas, eventual al “jurnalistului”, “expert” și el în contabilitate, mai precis în întocmirea unor documente false în scopul de a sifona bani, să-i acuze  de analfabetism funcțional pe cei care-i demonstrează cât este el de neprofesionist. Așa cum a procedat cu elevii unui reputat liceu din județ, zilele trecute, când copiii își apărau, pe Facebook, profesoara, împroșcată cu “vomă deontologică” de pretinsul jurnalist!

În încheiere, suntem obligați să-i cităm pe postacii site-ului PSD: “NO COMMENT!

 

Monica PANĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *