Carmen Hărău, senator PNL: Modelul economic al ”patrioților” din PSD a eșuat complet – facem cadou străinilor toți banii pe care îi împrumută statul român!

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU critică în termeni foarte duri politica economică falimentară pe care guvernele PSD au pus-o în practică în România, prin care banii împrumutați de Guvern umplu buzunarele producătorilor din alte țări și face un apel pentru susținerea moțiunii de cenzură a PNL, singura șansă pentru a reintra în normalitate:
„Numai în anul 2019, Guvernul ne va împrumuta cu peste 70 de miliarde de lei și vom plăti dobânzi istorice de peste 14 miliarde de lei într-un singur an! O asemenea situație este fără precedent în istoria economică a României, mai ales că traversăm o perioadă în care, cel puțin statistic, economia înregistrează creștere! De peste 2 ani și jumătate solicit Guvernului să ne explice ce face cu banii pe care-i împrumută, pentru că ei nu se văd nicăieri! Majorarea pensiilor a fost amânată cu 9 luni pentru că nu sunt bani, majorările salariale au fost spulberate de creșterea prețurilor, investițiile sunt la cel mai mic nivel din ultimii 15 ani. Unde sunt banii?
Deosebit de grav este faptul că zecile de miliarde pe care le împrumută Guvernul nu rămân în economia României, ci sunt exportați în străinătate! Acest lucru se întâmplă pentru că aproape tot ceea ce consumă românii, de la legume, fructe, pâine, haine, detergenți sau electrocasnice sunt cumpărate din import. Pe românește, banii românilor susțin economiile altor țări, în loc să creeze comenzi suplimentare și locuri de muncă mai bine plătite în economia românească. Este salutar faptul că Guvernatorul BNR a spus recent ceea ce eu spun de peste 2 ani și anume că ” S-a dat de lucru altor economii”. Din păcate, Banca Națională a României nu poate să repare stricăciunile pe care le face Guvernul, ea având competențe limitate. De aceea, toți cei care vor ca România să se întoarcă la normalitate au o șansă să demonstreze acest lucru la moțiunea de cenzură pe care o va depune PNL. Următorul guvern trebuie de urgență să aducă în țară banii gratuiți care zac de ani de zile în sertarele Comisiei Europene și să oprească politica păguboasă a supraîndatorării populației. Viitorul Guvern trebuie să pună capăt creșterii amețitoare a prețurilor care au golit buzunarele românilor, să demareze imediat investiții majore în economie și să susțină antreprenorii români să producă pentru piața românească, la calitate superioară și la prețuri competitive. Este o urgență națională să oprim acest Guvern turmentat, care ne împrumută în fiecare zi cu zeci de milioane, bani care umplu buzunarele economiilor din străinătate!”

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU,
Senator PNL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.