CAS: Registrul pacienților cu boală cronică de rinichi în stadiul de predializă

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara informează furnizorii care acordă servicii medicale pentru pacienții diagnosticați cu boală cronică de rinichi în stadiul de predializă că, potrivit reglementărilor art.2 alin.(1) – (3) din Ordinul ministrului sănătății nr. 1562/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea Registrului pacienților cu boală cronică de rinichi în stadiul de predializă, publicat în Monitorul Oficial nr.1091/2018:

„(1) Medicii în specialitatea nefrologie care își desfășoară activitatea în cadrul unităților sanitare ce furnizează servicii medicale pentru pacienții diagnosticați cu boală cronică de rinichi stadiile 1 – 5 vor fi obligați să raporteze datele în Registrul național de predializă, în condițiile prezentului ordin și în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Medicii în specialitatea nefrologie care își desfășoară activitatea în cadrul unităților sanitare ce furnizează servicii medicale pentru pacienții diagnosticați cu boală cronică de rinichi stadiile 1 – 5 vor putea prescrie medicație specifică acestei patologii doar pacienților înscriși în Registrul național de predializă.

(2) Atribuțiile prevăzute la alin. (1) vor fi prevăzute în fișa postului medicului în specialitatea nefrologie care își desfășoară activitatea în cadrul unităților sanitare ce furnizează servicii medicale pentru pacienții diagnosticați cu boală cronică de rinichi stadiile 1 – 5”.

Având în vedere prevederile legale menționate anterior, unitățile sanitare care furnizează servicii medicale pentru pacienții diagnosticați cu boală cronică de rinichi stadiile 1 – 5 sunt obligate să raporteze datele în Registrul național de predializă.

 

Birou de presă – CAS Hunedoara

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *