Casă nouă pentru 72 de familii de deveni!

Astăzi, 72 de familii au primit din partea municipalității cheile unei locuințe noi.

Este vorba despre devenii aflați pe lista definitivă și care au îndeplinit punctajul și condițiile necesare pentru a primi o locuință socială. Repartiția locuințelor a fost aprobată prin HCL nr.353/2020.

Cele 72 de unități locative (12 apartamente și 60 de garsoniere) predate astăzi titularilor se află în blocurile nr. 3 și nr. 4 din cartierul Grigorescu, finalizate de curând de către Primăria Municipiului Deva.

Locuințele au fost predate la cheie, cu aragaz și chiuvetă la bucătărie și cu baia dotată cu toate obiectele sanitare necesare.

Garsonierele și apartamentele vor fi branșate individual la toate utilitățile (apă, canalizare, energie electrică, gaz).

În exterior au fost amenajate spații verzi și alei.

Finanțarea celor două blocuri sociale noi date astăzi în folosință, dar și a celorlalte două (Blocul 1 și 2 din cartierul Grigorescu) s-a realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice prin Programul Locuințe Sociale în procent de 80%, iar 20% a fost acoperită din bugetul local al municipiului Deva.

Am fost printre primele primării din țară care am accesat acest program guvernamental și am obținut finanțare. Necesitatea construirii de locuințe de acest tip a apărut în urma numărului mare de cereri înregistrate la nivelul municipiului Deva pentru obținerea de locuințe sociale.

Tocmai de aceea, pe lângă aceste patru blocuri din cartierul Grigorescu,  Primăria a mai achiziționat un teren pe strada Depozitelor, unde vom construi până în vara anului viitor încă 140 de locuințe sociale pentru familiile cu venituri reduse și care au dificultăți financiare. Am realizat PUZ-ul și ne aflăm în faza de licitație pentru rețelele de utilități.

Am fost emoționat când am văzut astăzi, în ochii acestor oameni, bucuria de a avea o casă nouă în care să își crească copiii și să ducă o viață decentă. Voi întinde întotdeauna o mână de ajutor semenilor noștri cu care viața a fost mai puțin generoasă”, transmite Nicolae-Florin OANCEA, primarul Municipiului Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *