Casa Pollicino, casă pentru zeci de copii speciali

Tradiția continuă la Casa Pollicino. Ca în fiecare an a fost pregătită masa festivă de sărbători de unde nu au lipsit sarmalele și cozonacii. Un ajutor de nădejde a venit și din partea lui Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, care a împachetat sarmalele.

 

„Sunt sărbătorile de iarnă și se apropie Crăciunul și doresc să mulțumesc celor de la Pollicino, doamnei director și doamnelor care ajută aici și fac treabă foarte bună. Pollicino este și un proiect de suflet al meu încă din momentul în care primăria a fost de acord să dea acest teren celor de la Pollicino din Italia care au făcut din această clădire o adevărată casă pentru foarte mulți copii speciali care sunt tot ai noștri și cărora trebuie să le acordăm o atenție cât mai mare. Așa cum se întâmplă de fiecare dată de sărbători, îmi face o mare plăcere să vin aici să dau o mână de ajutor și de ce nu să mă reîntâlnesc cu acești copii minunați și cu aceste doamne minunate care fac eforturi extraordinare și așa ceva nu poți face decât dacă depui suflet în ceea ce faci. Acești copii au nevoie mai mult decât orice de atenție, de iubire și de asistență de specialitate pentru a putea fi recuperați”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroșani.

Casa Pollicino este casa a zeci de copii cu nevoi speciale, care de Crăciun au cântat colinde, iar aceștia au primit și cadouri.

„Pollicino a fost o familie pentru sute de copii care ne-au trecut pragul în acești 14 ani și nouă întotdeauna ne-a plăcut să spunem că suntem o casă și trăim ca o familie. Mulțumim lui Dumnezeu că și în acest an am reușit să încheiem anul cu bine chiar dacă au fost condiții speciale. Mulțumim celor care au fost alături de noi, sunt foarte mulți oameni care își dau mâna și care ne ajută ca noi să ne putem desfășura această activitate care una mai delicată. Rămânem într-o colaborare strânsă cu Primăria Petroșani pentru că fără ei nu ne-am putea desfășura activitatea pentru că subvențile pe care le primim sunt absolute necesare și nu ne-am putea desfășura activitatea fără ele. Noi ne-am învățat deja să sărbătorim Crăciunul cu câteva zile înainte atunci când avem masa festivă și serbarea”, a declarat Florentina Presecan directorul Centrului Pollicino.

Masa de Crăciun este luată ca în familie la Pollicino,  locul ce a devenit o a doua casă pentru cei mai țmulti dintre cei ce vin zilnic. Sunt copii cu diverse deficiențe, ori care provin din familii sărace, iar la Pollicino învață tot ce le folosește în viață. În plus, tratamentele și terapiile de aici sunt tot ce au nevoie, ca să se recupereze fizic și psihic, iar masa de Crăciun este exact ca în familie, cu sarmale, cozonac și colinde.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *