Casa Vulcanilor îi așteaptă pe pitici

Casa Vulcanilor din Țara Hațegului îi așteaptă pe pitici. Începând de astăzi nu mai este nevoie de declarație pentru a circula în afara localităților, astfel că părinții le pot face un cadou inedit celor mici, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

„Alina Ciobanu este cel mai potrivit ghid pentru a le explica celor mici, pe înțelesul lor, istoria pământului. Copiii vor afla de ce dinozaurii care au trăit în locurile acestea acum 70 de milioane de ani erau pitici, vor descoperi indicii despre viețuitoarele ce trăiau în Marea Tethys, vor fi exploratori ai unei lumi pierdute, vor afla cum erupe un vulcan. Și câte și mai câte…”, spun cei de la Țara Hațegului – Retezat Destinație de Ecoturism.

Alina a fost fascinată de minunile din Țara Hațegului și a ales să se stabilească aici.

„Povestea de viață a Alinei a început la București, dar se scrie de ceva vreme la Densuș. Pentru că ea și soțului ei, Cristian Ciobanu, le-a fost tare drag de locurile acestea, unde au hotărât să-și întemeieze familia. Dealtfel, chiar așa se și cheamă asociația pe care au înființat-o și prin intermediul căreia se desfășoară programele educaționale la Casa vulcanilor – Asociația Drag de Hațeg”, mai arată cei de la Țara Hațegului – Retezat Destinație de Ecoturism.

Pe www.casavulcanilor.ro aflați toate detaliile despre locul pe care Alina și ai ei l-au gândit cu inima. Și îl duc mai departe, alături de cei trei copii – Gruia, Mircea și Toma.

Înainte de a face o vizită la Casa vulcanilor, e nevoie de o programare.

Casa Vulcanilor este un spațiu de vizitare și educație creat și coordonat de Asociația „Drag de Hațeg” împreună cu Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO, cu ajutorul Voluntarilor pentru Geoparc și al comunității din satul Densuș, oferind posibilitatea de a învăța activ, de a experimenta și explora, de a pătrunde în Povestea Pământului. Casa Vulcanilor este parte a rețelei de vizitare și educație a Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *