Castelul Corvinilor: Expoziție despre gastronomia istorică

Muzeul „Castelul Corvinilor” vă invită marți, 28 noiembrie, ora 12:00, la vernisajul expoziției „Gastronomia istorică, între știință și reenactment. Despre obiceiuri culinare în Transilvania medievală”.
Expoziția a fost realizată de Muzeul Municipal „Ioan Raica” – parte a Centrului Cultural „Lucian Blaga”, în cadrul proiectului cu același nume, având ca parteneri: Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei Române, cu sediul în Sibiu.
Membrii echipei de proiect sunt arheologi, muzeografi şi istorici medievişti, a căror expertiză este recunoscută în mediul academic, respectiv Beatrice Ciută, (cercetător științific doctor în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – coordonator al proiectului), muzeografii, drd. Radu Totoianu şi lect. univ dr. Călin Anghel (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia/Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş), lect. univ. dr. Cosmin Popa-Gorjanu, istoric, dr. Călin Șuteu, conservator-restaurator Alin Cădan, lect. univ. dr. Cornelia Popa-Gorjanu, Alin Tomuș, sociolog (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia), Maria Ţiplic, cercetător științific dr. (Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei Române din Sibiu).
Obiceiurile culinare din Transilvania medievală vor fi promovate printr-o expoziţie cu două componente complementare (arheologică şi gastronomică).
Vor fi valorificate în premieră atât datele documentare referitoare la istoria alimentației și gastronomiei medievale, cât și elementele de cultură materială descoperite în castel și care fac parte din același domeniu.
Publicul prezent va avea ocazia să pătrundă în atmosfera secolelor XIV-XVI, iar cavalerii de Mühlbach și Hunedoara vor asigura partea de reenactment la acest eveniment.

sursa foto: Facebook/Muzeul Castelul Corvinilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *