Ce explicații a dat ministrul Justiției referitoare la clasarea Dosarului 10 august

Ministrul Justiţiei Stelian Ion a afirmat vineri, în contextul explicaţiilor referitoare la clasarea Dosarului 10 august, că va solicita un control după ce a constatat că „multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anului prin nişte mecanisme care trebuie elucidate şi îndepărtate” şi a remarcat că „după anumite soluţii în anumite dosare, s-a ieşit subit la pensie de către unii magistraţi”.

„Nu pot interveni pe dosare şi pe soluţii din anumite dosare concrete. Dar am observat de-a lungul timpului, şi voi face o solicitare pentru a face un control, am observat că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anului prin nişte mecanisme care trebuie elucidate şi îndepărtate, printr-un gen de declinări de competenţe, prin smulgerea dosarului de la o direcţie a parchetelor. Lucrul acesta nu este de bun augur. Pe aceste chestiuni voi solicita să facem un control şi să vedem ce remedii legislative putem propune. E important să nu existe portiţe ca un dosar să fie smuls dintr-o parte în alta printr-un fel de articifiu”, a susţinut Stelian ion.
El a mai explicat, referindu-se la clasarea dosarului 10 august, că ministrul Justiţiei mai poate face sesizări către Inspecţia Judiciară, dar o decizie în acest sens va fi luată după prezentarea motivării, precizând că acum nu sunt elemente care să conducă la o asemenea decizie.
În acest context, ministrul a continuat: „E important să vedem şi alte lucruri întâmplate de-a lungul timpului. După anumite soluţii în anumite dosare, s-a ieşit subit la pensie de către unii magistraţi”, a afirmat Stelian Ion.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *