Ce i-a nemulțumit pe sindicaliștii de la CEH?

Neacordarea tichetelor de masă angajaților Complexului Energetic Hunedoara a fost picătura care a umplut paharul sindicaliștilor din cadrul societății. Nemulțumirile s-au acumulat în timp, iar astăzi, totul a culminat cu neputința societății de a acorda tichetele de masă, drept prevăzut în contract colectiv de muncă.

“Noi aveam programată o întâlnire cu conducerea CEH și apoi o ședință de negociere datorată faptului că cele două drepturi din CCM și ne referim la coeficienții de ierarhizare și sporul de pericol trebuiau aplicați din momentul măririi salariului minim, dar nu am ajuns la această ședință. Am amânat-o până în data de 27 când vedem care va fi cuantumul serviciilor de sistem. La ședința pe care am desfășurat-o, discuțiile au fost foarte tensionate pentru că aceste sincope ca urmare a managementului companiei duc foarte mult activitatea în jos. Ne referim că s-a sistat livrarea de vagoane cu ceva timp în urmă la unitățile miniere și nu aveam cu ce să ducem cărbunele către termocentrale. Zilele trecute am trecut peste sistarea gazului metan, nu știm care va fi cuantumul pe MWh în ceea ce privește serviciile de sistem, drepturi din CCM neactualizate și toate culminând cu neplata tichetelor de masă către angajați, lucru care se făcea până în 10 ale fiecărei luni”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Dacă există posibilitatea, abia în data de 4 mai Complexul Energetic Hunedoara ar putea acorda tichete de masă salariaților.

“Managementul companiei a făcut o informare la nivelul exploatărilor că aceste tichete vor fi plătite până în data de 4 mai, lucru care este peste CCM pentru că tichetele trebuie acordate până la sfârșitul lunii”,  a mai spus liderul angajaților Complexului Energetic Hunedoara.

Societatea energetică hunedoreană nu are bani pentru a putea funcționa. Restanțele către furnizori sunt enorme, iar Ministerul Energiei arată că societatea are activul net contabil este de minus 2.071.327.883 lei. În aceste condiții, CEH este în faliment nedeclarat, lucru pe care sindicaliștii refuză să îl accepte.

“Eu refuz să cataloghez acest lucru (faptul că CEH este în faliment funcțional – n.r.) și suntem profund nemulțumiți de management și dacă lucrurile continuă noi am cerut demisia echipei de management”, a mai spus Darius Câmpean.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.