Deva: Ziua Pământului prin ochii copiilor (GALERIE FOTO)

Cu ocazia Zilei Pământului, comisarii din cadrul SCJ Hunedoara au organizat împreună cu elevii clasei a III a Liceului de Arte SIGISMUND TODUȚĂ Deva, o actiune ecologică dedicată acestei zile. Tematica acțiunii a fost  Limitarea poluării cu materiale plastice și Dezvoltarea abilităților de viață ecologică la generațiile tinere și se înscrie în seria de acțiuni pe care cele 2 instituții le realizează în baza parteneriatului educațional „RESPECT NATURA”.

Acțiunea de azi s-a desfășurat în Parcul Central al Municipiului Deva și a presupus desfășurarea următoarelor activități:

Activitatea 1:Realizarea unor materiale publicitare de promovare a unor acțiuni de protejare a Planetei Pământ. Copii s-au organizat în grupuri și au realizat postere și fluturași cu tema Ziua Pământului. Aceste materiale au conținut mesaje încurajatoare privind colectarea materialelor plastice, stoparea poluării, încurajarea reciclării și interzicerea abandonării de deșeuri.

Activitatea 2. Realizarea și prezentarea unui videoclip de 2 minute în care să fie intervievată o persoană oarecare  întâlnită în Parcul Central Deva, având ca subiect Ziua Pământului și protecția mediului.

Activitatea 3. Copiii au realizat o construcție cu ajutorul corpurilor lor, această construcție vie trebuind să sugereze starea Planetei Pământ în prezent.

Activitățile au fost jurizate de comisarii GNM și toți participanții au primit premii simbolice, constând în semne de carte pictate și inscripționate cu Ziua Pământului .

Garda Națională de Mediu va continua actiunile de educație ecologică cu elevi din județul Hunedoara în scopul constientizării problemelor mediului înconjurator.

 

 

Comisar Șef, Croitoru Angela Maria 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.