Ce se întâmplă cu verificările sau reviziile tehnice periodice ale instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat joi un ordin potrivit căruia verificările sau reviziile tehnice periodice ale instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale care expiră pe perioada stării de urgenţă sunt considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgenţă.

Aceste verificări sau revizii tehnice se vor efectua într-un termen de 30 de zile de la data încetării stării de urgenţă, precizează ANRE.

„Având în vedere Decretul Preşedintelui României nr. 240/14.04.2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, în cadrul măsurilor pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu COVID -19, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa de astăzi, 23 aprilie 2020, Ordinul nr. 71/2020 pentru modificarea şi completarea Procedurii privind verificările şi reviziile tehnice ale instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 179/2015 potrivit căruia verificările sau reviziile tehnice periodice ale instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale care expiră pe perioada stării de urgenţă sunt considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgenţă, urmând a fi efectuate într-un termen de 30 de zile de la data încetării stării de urgenţă”, a informat joi autoritatea.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *