Pentru a călătorii în spațiul UE, luați-vă cardul european

Vă petreceți vacanța de vară în străinătate? Cardul european de asigurări sociale de sănătate nu trebuie să lipsească din bagajul de călătorie.

În timpul șederii temporare în orice ţară a Uniunii Europene/ Spațiul Economic European, cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS) permite persoanelor asigurate să primească asistența medicală necesară.

Acest document SE ELIBEREAZĂ GRATUIT la cererea persoanei asigurate, pentru o perioadă de 12 luni şi poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE.

Având în vedere faptul că termenul de eliberare a CEASS este de 7 zile lucrătoare, de la data depunerii documentelor, pentru a evita situația neplăcută de a călători pe teritoriul UE/SEE fără a avea în posesia dumneavoastră acest card, vă recomandăm să vă adresați din timp Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Documente necesare eliberării CEASS:

Documentele pot fi depuse la sediul C.A.S. Hunedoara, de luni până joi, între orele 08.30 – 14.00, pot fi transmise pe adresa de e-mail cardeuropean@cjashd.ro, sau prin fax la nr. 0254-218911. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon: 0254-219280, tasta 2+2. Totodată, pe site-ul C.A.S. Hunedoara – http://www.cnas.ro/cjashd/ puteți obține toate informațiile necesare cu privire la eliberarea cardului european de sănătate.

 

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *