CEH a cumpărat cărbune din import

Complexul Energetic Hunedoara a cumpărat cărbune din import. Societatea energetică a revenit la vechile obiceiuri și a recurs la importurile de cărbune pentru a-și suplimenta stocul de cărbune existent la cele două termocentrale. 6000 de tone de cărbune trebuie să ajungă la termocentrale.

“Stocul la momentul de față este de 33.000 de tone la cele două termocentrale și din import am mai plătit încă 6000 de tone. Un tren e pe drum și două sunt la încărcat zilele astea. Stocul ar fi de 39.000 de tone. Ne descurcăm în perioada următoare”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH.

Potrivit conducerii CEH, la cele patru unități miniere se lucrează pe bază de comandă și în zilele de sâmbătă și duminică, totul pentru a suplimenta producția de cărbune.

“Noi extragem zilnic între 2.200 – 2.500 de tone de cărbune din cele patru exploatări miniere. Se lucrează și sâmbăta tot cu extracție de cărbune, în funcție de personalul care își exprimă dorința de a veni la muncă. Se lucrează pe bază de comandă, astfel că sâmbăta și uneori și duminica se scot în jur de 1000 de tone de cărbune”, a mai spus sursa citată.

Cei care aleg să lucreze în zilele de sâmbătă și duminică sunt plătiți suplimentar, conform legilor în vigoare.

 

 

Monika BACIU

Un comentariu la „CEH a cumpărat cărbune din import

  • 19 octombrie 2018 la 7:53
    Permalink

    Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *