CEH așteaptă ca abonații la termoficare să își achite facturile

Trei administrații locale mai beneficiază de agent termic. Este vorba de Petroșani, unde pe lângă instituțiile publice mai sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare și puțin peste 2000 de abonați, municipiul Vulcan unde agentul termic este furnizat doar instituțiilor publice și municipiul Deva. În capitala județului, Complexul Energetic Hunedoara prin termocentrala Mintia furnizează agent termi abonaților casnici, dar și instituțiilor.

Potrivit conducerii Complexului Energetic Hunedoara, niciuna din cele trei administrații locale nu a plătit, integral factura. Cea mai gravă situație este la Vulcan, acolo unde deja se înregistrează restanțe și pentru luna decembrie.

“Nu pot să stau cu mâinile în sân. Vulcanul nu a plătit nimic, Petroșaniul a plătit jumătate din factura pe luna decembrie, Deva a plătit jumătate dinm factura pe decembrie. Toate sumele astea dacă le contabilizez înseamnă vreo trei trenuri de cărbune, care pentru mine înseamnă o gură de oxigen, dar trecem peste. Eu sunt un simplu om care încearcă să conducă o societate care are și probleme. Să fac pomană pentru toată lumea nu se poate. Era de bun simț să plătească până la 31 ianuarie, factura din decembrie”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH.

Conducerea CEH susține că și-a onorat angajamentele față de abonați, furnizând termoficare.

“Noi am fost singurii care am spus că vom furniza agent termic. S-a dovedit că nu s-a oprit niciodată termoficarea, nici în Deva, nici în Petroșani din lipsă de cărbune. E problema mea cum gestionez problemele. Abonații nu au nicio problemă. Ei au o singură problemă: să îmi plătească facturile la timp. Eu am furnizat o marfă pe care ei trebuie să o plătească. Eu am livrat un produs care trebuie să fie plătit”, a mai spus sursa citată.

Potrivit statisticii CEH, restanțele de la Vulcan pentru luna decembrie sunt în valoare de 48.662 de lei, iar pentru luna ianuarie, municipalitatea de la Vulcan are de achitat 69.058 de lei.

La Petroșani, sumele sunt de ordinul sutelor de mii. Potrivit conducerii CEH, municipiul Petroșani are o restanță aferentă lunii decembrie în valoare de 200.000 de lei, iar factura aferentă lunii ianuarie este de 719.168 lei. În ceea ce privește municipiul Deva, aici suma de plătit este de 663.000 de lei.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *