Cruce pe județul Hunedoara

Trei catarge ar fi trebuit să construiască, Consiliul Județean, anul trecut în mai multe locații din județ. A trecut și data de 1 decembrie, atunci când s-au sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire de la 1918 de la Alba Iulia, iar catargele nu au mai fost realizate.

Acum un consilier județean PSD vine cu o nouă propunere. Să se realizeze o cruce de 27 de metri în locul catargelor. Zona propusă este Dealul Uroiului de la Simeria.

“Vreau să fac o propunere. Vreau să o lansez, nu vreau să o discutăm acum, ca să nu discutăm la cald, în contradictoriu. Cu o parte din colegi am discutat, am discutat și cu conducerea consiliului județean și propunerea mea este următoarea: întrucât pentru cele trei catarge, despre care s-a tot discutat în ședințele noastre, nu s-au mai demarat lucrările de ridicare a lor, eu vin cu o altă propunere, pentru care să inițiem, eventual un proiect de hotărâre – ridicarea pe Dealul Uroiului a unei cruci asemănătoare cu cea de pe Muntele Mic, de vreo 27 de metri. E o locație care ar da foarte bine, pentru că un catarg îl vezi de la 2-3 km, poate mai puțin, pe când o cruce ridicată pe Dealul Uroiului – pe cușma lui Decebal, cum am învățat noi la școală – se vede de undeva de pe la Orăștie, de la Ilia, de pe Valea Streiului. Ar trebui să fie și luminată peste noapte. Si cred că și prețul de cost este mai mic decât al celor trei catarge”,  a spus consilierul județean, Mircea Popa.

Propunerea consilierului județean va fi analizată. Există însă o serie de incertitudini în ceea ce privește zona.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.