CEH autorizat să efectueze revizii la E-ON, însă fără solicitări

Abonații E-On sunt informați asupra faptului că reviziile la instalațiile de gaze naturale pot fi efectuate și de către Complexul Energetic Hunedoara. Numai că societatea energetică din Hunedoara nu face astfel de operațiuni decât pentru magistrala și instalațiile proprii.

“S CEH SA deține autorizația nr. 16539/28.10.2016 – destinată execuției instalațiilor de utilizare a gazelor naturale/biogaz/biometan având regimul de medie, redusă și joasă tensiune, tip EDIB, eliberală de ANRE. Conform acestei autorizații, titularul are obligația să mențină, pe întreaga durată de valabilitat a acesteia, structura minimă de personal, în conformitate cu prevederile Regulamentului pentru autorizarea operatorilor economici care desfășoară activități în domeniul gazelor naturale”, arată răspunsul CEH.

Datele oficiale de la ANRE arată că Daniel Andronache, fost director general al CEH, actualmente vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara este reprezentantul legal în această chestiune. Oficialii CEH au solicitat ca Viorel Stancu, actualul director general al CEH, să îl înlocuiască pe Daniel Andronache. Deși pe facturile primite de abonații E-ON, Complexul Energetic Hunedoara apare ca societate autorizată să facă reviziile, societatea nu face aceste operațiuni decât la instalațiile și magistrala proprie.

Reviziile sunt executate de persoanele autorizate ANRE. Persoanele autorizate ca instalatori de gaze naturale gradele I, II D pot executa lucrări de revizii la instalațiile de gaze (IUG). S CEH SA nu are solicitări din partea abonaților E-ON și nu execută revizii contra-cost. Personalul autorizat execută astfel de lucrări doar în instalațiile de utilizare gaze și magistrale ale S CEH SA”, mai arată răspunsul oferit de conducerea Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit informațiilor ANRE, autorizația pentru Complexul Energetic Hunedoara este valabilă până în anul 2021.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.