Soarta minelor Lupeni și Lonea ar putea fi schimbată

Soarta minelor Lonea și Lupeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara ar putea fi schimbată. Sindicaliștii de la CEH poartă discuții pentru prelungirea activității celor două unități miniere și după finalul anului 2018. Sindicaliștii de la Sindicatul Muntele reacționează după ce secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, a declarat că din cele Valea Jiului va mai rămâne cu două unități miniere.

“În ceea ce privește poziția domnului secretar de stat, Doru Vișan, care este un om plecat din Valea Jiului cu o activitate îndelungată pe diferite funcții, inclusiv de director la nivelul termocentralei Paroșeni, Sindicatul Muntele consideră că dânsul s-a pripit puțin când a afirmat că din 2019 vor funcționa doar două mine. Este o afirmație pripită și pe lângă alte aspecte pe care nu le comentăm deocamdată, și prin faptul că prelungirea funcționării cu producție a minei Lupeni și Lonea și după 2018 se impune având în vedere lipsa necesarului de cărbune care se prefigurează în momentul opririi producției de la cele două exploatări”,  a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

În eventualitatea în care Comisia Europeană acceptă retragerea celor două unități miniere din programul de închidere, CEH ar trebui să returneze banii primiți ca ajutor de stat. Anul acesta expiră regulamentul 787, act în baza căruia să realizează închiderea minelor.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *