CEH trebuie să primească o sumă importantă de bani de la CNAIR

Complexul Energetic Hunedoara trebuie să primească o sumă importantă de bani de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. După 4 ani de procese, CEH a câștigat un litigiu cu CNAIR, într-ul dosar al cărui obiect a fost exproprierea unor terenuri.

Admite acţiunea civilă formulată şi precizată de reclamantul Complexul Energetic Hunedoara S.A. prin administrator judiciar Expert Insolvenţă S.P.R.L. în contradictoriu cu pârâtul Statul Român reprezentat de Ministerul Transporturilor prin C.N.A.I.R. S.A. şi în fond: Constată că reclamantul are calitatea de persoană expropriată cu privire la următoarele suprafeţe de teren: -41.445 mp înscrisă în CF nr. 60072 Şoimuş din care pentru suprafaţa de 1068 mp se dispune exproprierea suplimentară; -21.465 mp înscrisă în CF nr. 60842 Şoimuş din care pentru suprafaţa de 37 mp se dispune exproprierea suplimentară; -28.554 mp înscrisă în CF nr. 60846 Şoimuş, din care pentru suprafaţa de 1043 mp se dispune exproprierea suplimentară; -1959 mp înscrisă în CF nr. 60520 Veţel. Obligă pe pârâtul Statul Român reprezentat de C.N.A.I.R. S.A. să plătească reclamantului suma totală de 1.149.606 lei cu titlu de despăgubiri reprezentând contravaloarea terenului expropriat”, arată soluția Tribunalului Hunedoara.

În plus, CNAIR, prin Direcția de Drumuri Timișoara mai trebuie să plătească Complexului Energetic Hunedoara suma de 11.230 lei cheltuieli de judecată în primă instanţă.

Dosarul a ajuns pe rolul instanței după prima intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara. Atunci, administratorul judiciar GMC Craiova a identificat faptul că CEH a fost prejudiciar cu  864.532 lei, deoarece Consiliul de Administrație de la acea vreme nu a operat modificările de patrimoniu produse ca urmare a exproprierii.

De fapt este vorba de un teren pe care s-a construit autostrada.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *