Recompensă de 500 de lei pentru cei care sesizează lipsa civică

Autoritățile locale din comuna Șoimuș au o inițiativă inedită. Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș, spune că îi va recompensa pe cetățenii care vor sesiza atunci când se petrec lucruri care poluează mediul. Inițiativa edilului vine în contexul în care își dorește să păstreze comuna curată. Cei care vor indica persoanele care au aruncat gunoiul la voia întâmplării vor fi recompensați.

„Cei care îi fotografiază sau filmează pe cei care aruncă gunoiul în locuri nepermise și aduc dovezile foto-video la primărie vor fi recompensați cu 500 RON. Voi propune un proiect de hotarâre pentru a proteja mediul înconjurător în comuna Șoimuș de acești rău intenționați. Între acești rău intenționati sunt și cei care aruncă gunoiul din mașină pe stradă”, spune Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Amenzile pentru cei care vor arunca gunoiul pe raza comunei Șoimuș în locuri nepermise sau neamenajate vor fi de cel puțin 5000 de lei.

Edilul a demarat o consultare publică în acest sens, iar apoi proiectul de hotărâre va fi supus spre dezbatere în Consiliul Local.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *