Cei care vor să asiste la evenimentele publice ale Papei Francisc, sfătuiţi să ajungă din timp, întrucât accesul se face doar după trecerea prin filtrele de securitate

Organizatorii vizitei Papei Francisc în România au transmis, luni, recomandări pentru cei care doresc să asiste la evenimentele publice şi îi sfătuiesc să ajungă din timp, întrucât accesul se face doar după recerea prin filtrele de securitate.

”Comitetul Interministerial pentru Securitate Vizită Papa Francisc 2019 a stabilit, în colaborare cu reprezentaţii bisericilor din Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj, un set de recomandări utile tuturor celor care vor participa la activităţile publice prilejuite de vizita Papei Francisc. Accesul la toate evenimentele publice se va face după derularea măsurilor de verificare în filtrele de securitate amplasate în zonă. Cei care vor să asiste la evenimente sunt rugaţi să-şi planifice bine călătoria, să sosească din timp în zonele de acces, pentru a evita aglomeraţia şi a trece în timp util prin filtrele de securitate”, au transmis, luni, organizatorii.

Participanţilor li se recomandă să coopereze cu voluntarii şi cu personalul de securitate din zonele de acces.

În plus, organizatorii reamintesc că este interzisă deţinerea, la vedere sau ascunse, de arme de orice fel (inclusiv cuţite mici sau alte obiecte cu muchii ascuţite, etc.), materiale explozive sau incendiare (petarde, torţe, artificii, recipiente sub presiune), băuturi alcoolice, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant (spray-uri, fiole, etc.), ori alte obiecte (bâte, beţe, bastoane din lemn, metal sau alte materiale, recipiente de sticlă), precum şi alte mijloace tehnice luminoase sau sonore ce pot fi folosite pentru a tulbura buna desfăşurare a activităţilor şi siguranţa publicului.

În plus, se recomandă participarea la evenimente fără bagaje voluminoase şi animale de companie.

”Comitetul Interministerial pentru Securitate Vizită Papa Francisc 2019 a dimensionat acţiunile ce vor avea loc pentru a păstra ritmul normal al vieţii cotidiene în oraşele vizitate de Suveranul Pontif”, au mai transmis organizatorii.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *