Cod galben de averse torenţiale, vijelii, grindină şi descărcări electrice în 13 judeţe, de luni după-amiază

Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică pe durata săptămânii în cele mai multe regiuni ale ţării, cantităţile de precipitaţii putând fi însemnate. De luni după-amiază până marţi dimineaţă, în 13 judeţe va fi cod galben de averse torenţiale, vijelii, grindină şi descărcări electrice.

Potrivit meteorologilor, de luni, de la ora 16.00, până miercuri la ora 23.00, este valabilă o informare de instablitate atmosfercă.

”Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile vestice, nordice, sud-vestice şi centrale. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp”, a anunţat, luni, Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sursa citată a precizat că gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.

De luni de la ora 18.00 până marţi la ora 06.00 este valabilă o avettizare cod galben pentru 13 judeţe.

”În cursul serii de luni 27 mai şi în noaptea de luni spre marţi (27/28 mai) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în Banat, vestul şi nordul Olteniei, Crişana, Maramureş şi vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”, au mai transmis meteorologii.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *