Cel mai votat proiect din programul de Bugetare participativă va fi gata până la sfârșitul anului

Primăria Municipiului Deva a dat startul celui mai votat proiect propus de deveni în cadrul programului de Bugetare participativă, desfășurat la începutul anului 2019.

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul ”Treceri de pietoni inteligente pe Bulevardul 22 Decembrie” a fost aprobat în ședința Consiliului Local Deva din 30 septembrie 2019, iar investiția va fi finalizată până la sfârșitul anului.

Potrivit reprezentanților Direcției Deva 2020, în maximum două săptămâni, va fi atribuit contractul de proiectare și execuție a lucrărilor.

În cadrul proiectului, vor fi realizate patru treceri de pietoni inteligente, pe Bulevardul 22 Decembrie din Deva – pe tronsonul cuprins între Biserica Catolică din zona Ceangăi și sediul Dacia Service. Concret, acestea vor fi amenajate în fața Bisericii Romano-Catolice ”Sf. Anton”, la intersecțiile cu străzile Minerva și Zăvoi și în fața sediului Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Valoarea totală a lucrărilor este de 177.481,25 lei (TVA inclus), iar banii provin de la bugetul local al municipiului Deva.

Investiția  presupune realizarea următoarelor lucrări:

– montarea de stâlpi, echipați cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED și sistem de detecție a pietonilor;

– montarea indicatorului rutier ”Trecere pentru pietoni”;

– montarea de proiectoare cu lumină portocalie, intermitente și sincronizate;

– montarea unui proiector cu lumină albă, pentru iluminarea indicatorului rutier;

– montarea unui dimmer cu detector de mișcare și comunicație wireless, care va gestiona în mod inteligent consumul de energie (după ce pietonul sau grupul de pietoni a traversat strada, intensitatea luminii va scădea);

– branșarea la rețeaua electrică de iluminat stradal a sistemelor de iluminat și detectare pietoni.

Odată cu amenajarea trecerilor de pietoni inteligente, în cele patru zone din oraș vor fi refăcute și marcajele rutiere, așa încât să existe condiții optime de vizibilitate a pietonilor, în toate anotimpurile, atât pe timp de noapte, cât și în timpul zilei.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *