Centru respiro pentru persoane adulte cu dizabilități

Un centru respiro ar urma să fie realizat în Petroșani. Direcția Generală de Asistență Socială Hunedoara are în vedere accesarea de fonduri europene pentru proiectul ”Centrul respiro pentru persoane adulte cu dizabilități Petroșani”.

Programul de interes național ”Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate” are ca obiectiv general creșterea calității persoanelor vieții din categoriile sus meționate, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viață independentă și integrare în comunitate.

În cadrul programului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara va depune spre finanțare proiectul ”Centrul respiro pentru persoanele adulte cu dizabilități Petroșani”. Proiectul are în vedere realizarea lucrărilor de reabilitare a unui imobil și înființarea centrului respiro.

Centrul va fi realizat în cartierul Aeroport al municipiului Petroșani.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.