Centrul de îngrijire și asistență de la Uricani, modernizat

Consiliul Județean Hunedoara a demarat procesul de licitație pentru contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul de investiții intitulat „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilului centrului de îngrijire și asistență pentru persoane cu dizabilități din Uricani”. Valoarea totală a contractului se ridică la 2.493.724,79 lei, fără TVA, și este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii existente printr-o abordare integrată care include aspecte precum eficiența energetică, consolidarea seismică, reducerea riscului de incendiu și tranziția către clădiri verzi și inteligente. Scopul final este de a asigura un mediu sigur și confortabil pentru persoanele cu dizabilități, respectând în același timp estetica și calitatea arhitecturală a clădirii.

Defalcarea valorii estimată a contractului include cheltuieli pentru construcții și instalații, montajul de utilaje și echipamente tehnologice, precum și lucrările aferente organizării de șantier. Această investiție nu se limitează doar la îmbunătățirea infrastructurii, ci vizează și dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit, asigurând astfel durabilitatea și eficiența investiției pe termen lung.

Procesul de licitație reprezintă un pas important în implementarea acestui proiect vital pentru comunitatea din Uricani și evidențiază angajamentul autorităților locale în promovarea dezvoltării durabile și a accesului la servicii de calitate pentru toți locuitorii.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *