Centrul istoric al Devei: s-a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare pe fonduri europene

Am dat astăzi ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Amenajare zonă pietonală centrul istoric” din municipiul Deva.

În 12 iulie 2021 vom preda constructorului amplasamentul.

 Proiectul prevede ca spațiul cuprins între strada Avram Iancu și Bulevardul Iuliu Maniu, precum și Piața Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pietonal. Va fi amplasat mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere etc.).

De asemenea, vom instala şi un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (vor fi montați piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto) și un sistem inteligent de parcare.

În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi.

Până la varianta finală de amenajare a centrului istoric au fost discutate mai multe soluții cu specialiștii în construcții, arhitectură și urbanism, în ideea de face cât mai atractivă pentru deveni și pentru turiști această zonă de promenadă din inima orașului.

Valoarea totală a contractului de finanțare este 21.875.241,80 lei cu TVA (echivalent a aproape 4,5 milioane de euro) – fonduri europene, cu o cofinanțare  de 2% din bugetul general al municipiului Deva.

 

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva

 

#ModernizămDeva

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *