Cer eliminarea taxelor sociale aplicate companiilor energetice

Mai mulți politicieni gorjeni vor scutirea Complexelor Energetice Hunedoara și Oltenia de la plata contribuțiilor sociale. Pentru a veni în sprijinul angajaților Complexelor Energetice Hunedoara și Oltenia, ALDE Gorj a propus conducerii centrale a partidului ca angajaţilor din companiile care produc energie pe bază de cărbune să li se acorde aceleaşi facilităţi fiscale ca celor din construcţii, “fapt care ar duce la o creştere a mediei salariale de peste 23%”.

La aceasta se poate adăuga o creştere de 14% ca urmare a scutirii companiei de taxa de 2% din cifra de afaceri (propusă de Ministrul Energiei Anton Anton)”, arată ALDE Gorj.

Începând din acest an, angajaților din domeniul construcțiilor nu li se mai rețin contribuțiile. Firmele de construcții sunt scutite de la plata obligațiilor sociale pe următorii 10 ani, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028.

Complexul Energetic Hunedoara a raportat pierderi, pe primele șase luni ale anului 2018, în valoare de 164.566.544 de lei.

De precizat este faptul că societatea energetică hunedoreană are cele mai mari restanțe către bugetul de stat, tocmai la capitolul contribuții sociale.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.