Cercetașii Hunedoarei marchează traseul turistic Peștera Cioclovina-Cetatea Piatra Roșie

Cercetașii din învățământul liceal hunedorean au câștigat un concurs de proiecte pentru exploratori. Astfel, tinerii din Hunedoara au primit finanțare pentru marcarea traseului turistic din Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, deoarece lipsa marcajului pe diverse porțiuni crea probleme pentru turiști.

Astfel, vreme de trei zile, 20 dintre cercetașii Centrului Local – Hunedoara vor participa la marcarea traseului în tabăra din satul Cioclovina.

Pe parcursul taberei, tinerii vor participa la ateliere cu specific scout, care vizează dezvoltarea aptitudinilor pentru derularea de activități în mediul alpin, și ateliere cu tematică istorică, pentru aprofundarea cunoștințelor în legătură cu Cetatea Dacică Piatra Roșie. Marcarea traseului constă în parcurgerea acestuia de către echipe de cercetași, alegerea celei mai bune variante, marcarea în sine și realizarea unei hărți. Acest proiect are ca scop informarea mai bună a turiștilor și promovarea Parcului Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina. Până atunci, cercetașii rămân ”Gata Oricând!”.

Proiectul este finanțat de Lidl, iar tinerii cercetași au parte de sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont.

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *