Cerșetori primiți în gazdă de petroșăneni

Mai mulți cerșetori au „domiciliul” la Petroșani. Sunt familii care iau aceste persoane în casă și le întocmesc actele pentru o perioadă de 10 ani. Cazurile au ridicat suspiciuni în rândul autorităților locale de la Petroșani. Potrivit reprezentanților administrației locale, la Petroșani sunt persoane care cerșesc însă își au domiciliul în alte localități ale Văii Jiului sau ale țării.

Până acum poliția locală a dat amenzi, dar nu le plătesc că nu au de unde. La ora actuală problema este alta, din cazurile cu care ne confruntăm noi, au venit foarte mulți cerșetori din alte localități. Sunt foarte mulți oameni care vin și își stabilesc domiciliul la alte persoane care îi primesc. Noi credem că aceștia au beneficii de pe urma aceasta. Sunt cazuri în care o persoană are reședință de domiciliu pe 10 ani. Nu avem cum să limităm vizele de reședință dar vreau să vă spun că au venit foarte mulți din Mureș, Harghita și se pare că vin aici și cerșesc”, a spus Cristina Mraz, director executiv DLAS Petroșani.

Poliția Locală poate sancționa mai ușor cerșetoria, după ce Consiliul Local al municipiului Petroșani a adoptat un proiect de hotărâre inițiat de consilierul local Vlad Lăutaru. Au existat discuții pe marginea acestui proiect, care a fost îmbunătățit. 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.