Cetatea Deva și Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”,  iluminate în albastru pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Primăria Municipiului Deva s-a alăturat Asociației ,,Orizonturi Senine” Autism Deva, în campania de conștientizare a autismului.

Marți, 2 aprilie 2019, Cetatea Deva și Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”  vor fi iluminate în albastru, culoarea simbolică a Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, în semn de solidaritate dar și pentru a transmite devenilor un mesaj cu privire integrarea în societate a persoanelor cu autism.

Tema campaniei din acest an este: ,,Să înțelegem autismul! Șanse egale și participare activă!”

La Deva, în cadrul acestei campanii vor fi organizate diverse activități:

  • Ora 16:30 – Adunarea prietenilor voluntarilor și susținătorilor persoanelor cu autism ( la Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” Deva)

– Moment coregrafic susținut de Ansamblul ,,Românașul” al Liceului de Arte ,,Sigismund Toduță” Deva, sub coordonarea prof. Adela Mateș (la Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” Deva)

  • Ora 17:30 – Campanie de conștientizare a autismului: Desene pe asfalt în Parcul Cetate Deva
  • Ora 19:00 – Iluminatul unor clădiri publice din municipiul Deva

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este marcată anual la nivel mondial în data de 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

Conform statisticilor, la nivel mondial,  un copil din 100 este diagnosticat cu autism, dar există copii și adulți care, deși luptă în fiecare zi cu această tulburare de dezvoltare, sunt încă nediagnosticați.

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *