DEVA: Cetatea va fi ”asaltată de trupe de comado”

,,Airsoft versus Counter strike” este un eveniment aflat la a doua ediție și care va avea loc sâmbătă, 14 iulie 2018, în Cetatea Devei, între orele 12:00-14:00, pe Platforma Artilerie Vest.

Turiștii care vor vizita fortăreața medievală, dar și localnicii care doresc vor avea ocazia să asiste la tactici de luptă folosite în airsoft și la o prezentare a armamentului din dotarea trupelor de comando, de fapt replici după arme și dispozitive militare reale și a echipamentului special care  oferă utilizatorului protecția dar și utilitatea necesară pe terenul de airsoft.

Airsoftul este un joc cu tentă militară ce simulează un conflict, iar jucătorii îmbrăcați în echipamentul specific soldaților  utilizează replici ale armelor adevărate, capabile să tragă cu bile solide din plastic de mici dimensiuni. Airsoft este un joc recreațional dar și un joc al minții.

irsoft-ul a fost conceput în Japonia, în urmă cu 40 de ani. Spre deosebire de marcajele cu vopsea specifice jocului de paintball, creat de americani acum 30 de ani, în airsoft se pune un accent pronunţat pe realismul replicilor şi al echipamentelor folosite de practicanţi. Toate acestea fac ca jocul să se apropie foarte mult de  o misiune militară reală.

Echipamentul este compus din ochelari speciali de protecţie sau mască (accesorii indispensabile pentru evitarea oricărei vătămări la nivelul ochilor), pantaloni de camuflaj, jachetă sau geacă, bocanci militari, eventual genunchiere, mănuşi tactice. Lista accesoriilor pentru acest sport  rămâne însă deschisă.

Spre deosebire de Counter strike care se joacă doar în mediul virtual, airsoft-ul are atuul jocului în aer liber, pentru cei care sunt iubitori de aventură și adrenalină.

 

Organizatorii evenimentului sunt Club Dac Airsoft Deva în parteneriat cu Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva.

Cei care doresc să se transpună pentru puțin timp într-o atmosferă de luptă, pot urca pe Cetate cu telecabina sau pe jos, pe la Poarta I.

 

 

 

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.