Proiecte în valoare de aproape 12 milioane de lei la Uricani

Proiecte în valoare de aproape 12 milioane de lei urmează a fi implementate la Uricani. Două contracte în valoare de 11.726.744,9 de lei au fost scoase la licitație de autoritățile locale. Unul dintre contracte vizează modernizarea drumurilor și a aleilor pietonale și are o valoare de 3.768.488 de lei, iar cel de-al doilea contract prevede modernizarea drumurilor vicinale, acesta având o valoare de 7.958.256 de lei.

Aproape 4 milioane pentru modernizarea străzilor și a aleilor pietonale

Unul dintre contractele scoase la licitație prevede proiectare, verificare tehnică a proiectării, asistentă din partea proiectantului si Execuţie lucrări necesare realizării proiectului „Modernizare strazi si alei pietonale în orasul Uricani, judet Hunedoara”. 13 străzi din localitate, în lungime de peste 3 kilometri sunt incluse în acest proiect.

“Străzile/aleile investigate au fost realizate de o bună perioade de timp, durata de exploatare a acestora este depășită de mulți ani, iar pentru prelungirea acesteia intervențiile privind lucrările de întreținere au fost locale și nesemnificative, fapt ce a condus la starea de degradare actuală. În conformitate cu instrucțiunile tehnice în vigoare pentru aceste străzi/alei sunt necesare lucrări de modernizare, pentru ca circulația să se poată desfășura în condiții optime”, arată edilii din Uricani.

Achiziţia face parte dintr-un contract de finanţare din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala, Subprogramul Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor, Domeniul construirea/modernizarea/reabilitarea drumurilor publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri județene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale și/sau drumuri publice din interiorul localității.

Aproape 8 milioane pentru drumurile vicinale

Cel de-al doilea contract scos la licitație prevede Proiectare, verificare tehnică a proiectării, asistență din partea proiectantului și Execuţie lucrări necesare realizării proiectului „Modernizare drumuri  vicinale din orașul Uricani și localitățiile componente”. 12 drumuri vicinale în lungime de peste 10 kilometri sunt incluse în acest proiect.

“Necesitatea lucrărilor propuse în prezenta expertiză sunt, în primul rând argumentate de starea tehnică a drumurilor și de condițiile generale de circulație actuale și de perspectivă. Menționăm că unele sectoare de drum în caz de precipitații devin aproape impracticabile, îngreunând astfel accesul locuitorilor la proprietăți”, arată expertiza tehnică.

Și în acest caz, fondurile provin din Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

Monika BACIU

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *