Trei firme din Alba Iulia și una din Iași vor restaura Cetatea Orăștiei

Trei firme din Alba Iulia și una din Iași vor restaura Cetatea Orăștiei. Contractul în valoare de 13.573.223 de lei fără TVA a fost adjudecat de un grup de patru societăți. Trei dintre acestea, respectiv ELIS PAVAJE, Total Business Land SRL, GENERAL GAME sunt din Alba Iulia, iar IASICON S.A. este din Iași.

„Obiectivul general al proiectului este (…) conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale în vederea impulsionării dezvoltării locale pe criterii durabile și competitive din municipiul Orăștie, județul Hunedoara. Proiectul „restaurare, conservare și consolidare Cetatea Orăștiei” propune realizarea unei investiții locale care generează un impact regional, național și european, prin punerea în valoare a unui monument arhitectural”, arată autoritățile locale din municipiul Orăștie.

Potrivit documentației, vor avea loc lucrări de reîntregire și reconstruire a zidurilor și turnurilor cetății, amenajări exterioare, mobilier urban, iluminat în zona cetății și a circuitului de vizitare. Edilii vor astfel să introducă Cetatea Orăștiei în circuitul public în scopul creșterii notorietății și impunerii pe plan național a acestuia ca destinație turistică pentru companii de turism sau turiști. Lucrările vor fi realizate prin fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

 

Monika BACIU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.