Dotări de ultimă generație la SJU Deva

SJU Deva a demarat o procedură pentru achiziționarea mai multor echipamente medicale performante. 401.067 de lei, fără TVA, este valoarea contractului de achiziție publică, iar ofertele se pot depune până în data de 16 septembrie.

Astfel se achiziționează un aparat videogastroscop HDTV, electrocauter uni și bipolar endoscopie compatibil cu trusa OLYMPUS, monitor 12 canale holter cu EKG cu soft de interpretare ”Sistem medical pentru distribuire tratament si terapie cu oxigen,nebulizator ULV generator ANGAFE FOG 4,5,videolaringoscop,aparat determinare a electroliti si a gazelor sanguine, concentrator de oxigen.

Videolaringoscopul este necesar pentru derularea corespunzătoare a procedurilor de asistență medical și limitare a infecțiilor cu coronavirus, tulpina SARS-COV-2, potrivit documentului.

Aparatul de  determinare a electroliților și a gazelor sanguine va fi utilizat în compartimentele aferente secției de cardiologie.

Investiția este finanțată din fonduri bugetare. În cadrul celei mai mari unități medicale din județ își desfășoară activitatea 35 de secții și ambulatoriul de specialitate.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *