Cinci kilograme de cannabis, găsite de polițiști în Deva

Polițiștii din Deva, în cadrul unei operațiuni coordonate de DIICOT Vrancea, au reușit să captureze cinci kilograme de cannabis și 65 de grame de cocaină, în urma unei acțiuni specifice.

Conform polițiștilor, începând cu anul trecut, cei în cauză ar fi introdus droguri în ţară, pentru consum propriu şi vânzare, iar la data de 20 martie, ar fi trimis din Spania către România, printr-o firmă de transport internaţional de mărfuri, un pachet cu cinci kilograme de cannabis. Nouă persoane au fost duse la audieri la DIICOT Vrancea, iar două persoane au fost reținute pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum illicit de droguri de risc şi mare risc şi introducere în ţară de droguri de risc.

Conform anchetatorilor, cadrele Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – BT Vrancea, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au depistat doi bărbaţi, de 26 şi 33 de ani, care s-au întors din Spania, de unde ar fi procurat 5 kilograme de cannabis, droguri pe care le-ar fi trimis în ţară printr-o firmă de transport internaţional de mărfuri, iar coletul a fost interceptat şi ridicat din Deva, de poliţişti. După ce i-au depistat pe cei în cauză, în colaborare cu poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, Bucureşti, Brăila, Hunedoara şi Braşov şi cu cei de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, s- au efectuat șapte percheziţii domiciliare în Vrancea, Braşov şi Bucureşti. În urma percheziţiilor, au fost ridicate un laptop, 4.000 de lei, 630 de euro, 3 telefoane mobile, un grinder metalic şi 65,83 grame de cocaină.

De asemenea, a fost dispusă aplicarea sechestrului asigurator asupra unui autoturism. După expirarea perioadei de reținere, cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, conform unei decizii a Tribunalului Vrancea.

 

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.