Cinematograful din Petroșani a fost inaugurat

După 25 de ani în care a stat în paragină, Cinematograful Victoria din municipiul Petroșani și-a redeschis porțile. Inaugurarea a avut loc astăzi, în prezența a sute de oameni.

„Este o investiție foarte așteptată. Cinematograful Victoria se redeschide, reînvie, pentru că în ultimii 25 de ani, clădirea a fost în paragină. Iată că astăzi, suntem în situația în care avem cele mai bune condiții și din punct de vedere tehnic, și din punct de vedere al clădirii și mă bucur că am reușit, în special pentru tineri și copii, care sunt mari amatori de filme. Dacă sunt solicitări, programul va fi în fiecare zi, în weekend, dimineața vor fi filme pentru copii, dar vor fi filme noi. Firma de distribuție ne-a asigurat că va aduce ultimele noutăți care vor apărea pe marile scene a filmului american”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Despre proiecțiile care vor putea fi vizionate la cinematograful din Petroșani a vorbit și criticul de film Emanuel Lăzărescu.

„Cam toate premierele importante vor rula și aici. În aprilie avem „Avengers”, “Marvel”, în aceeaiI zi cu premiera mondială. Săptămâna viitoare vă așteptăm la premiera națională a filmului lui Steven Spielberg, este vorba de “Ready player one” șI în acest weekend vom vedea Pacific Rim 2 șI Tomb Rider, iar pentru copii vom avea “Prințesa furată”, în format 2D”, a spus Emanuel Lăzărescu, critic de film.

Obiectivul de investiție a fost construit în anul 1957. Capacitatea sălii de proiecție în urma modernizării este de 250 de locuri. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 3.728.650 lei.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.