Circulație în condiții de iarnă pe Transalpina

Temperaturile au scăzut extrem de mult în doar 24 de ore, astfel că pe cea mai înaltă șosea din România a nins. Transalpina este acoperită de un strat de zăpadă, iar drumarii intervin pentru a curăța carosabilul.

În perioada în care se intervine pe Transalpina se restricționează accesul, urmând ca după finalizarea intervenției, circulația să fie reluată. Deoarece se circulă în condiții de iarnă, rugăm participanții la trafic să fie echipați corespunzător”, arată CNAIR.

În zonă se acționează cu utilaje de deszăpezire și cu clorură de calciu. Acest material antiderapant are un efect rapid de degivrare a suprafeței asfaltice și a fost împrăștiat chiar și manual pentru a permite utilajelor să acționeze.

“Reamintim tuturor conducătorilor auto că circulația pe Transalpina este închisă (interzisă) între orele 20:00 – 08:00. Atenționăm pe cei care se aventurează în acest interval orar că își pun viața în pericol din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ceea ce poate genera formarea de gheță pe carosabil, ceață densă, precum și căderi de stânci”, avertizează CNAIR.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *