Turiști blocați pe Transalpina

Salvamontiștii au fost solicitați să intervină pe Transalpina. Mai mulți turiști au rămas blocați în autoturisme, în zona căldarea Urdele, în partea înaltă a munților Parâng.

Salvamontistii au ajuns la primele trei mașini blocate, persoanele din ele nu au probleme medicale și pot, încă, încălzi masinile așteptând desfacerea drumului. Salvamontiștii continuă deplasarea către Obarșia Lotrului pentru a descoperi și restul mașinilor blocate, dintr-una din aceste mașini fiind lansat și apelul de urgență.

Drumarii din cadrul SDN Gorj acționează cu utilaje pentru a desface drumul, iar salvamontiștii s-au deplasat în zonă cu o ambulanță Salvamont apoi continuând drumul pe jos pentru a ajunge în locul unde sunt blocate mașinile. Unele mașini nu mai au combustibil astfel că oamenii au rămas fără căldură. În plus, turiștii care s-au aventurat  sunt îmbrăcați de vară. Informațiile sunt incomplete și nu se știe încă numărul de persoane surprinse în mașini. Pe carosabil este așternut un strat de cca 10-15 cm de zăpadă și pe foarte multe porțiuni există formată gheață.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *