Circulație restricționată pentru vehiculele cu masa peste 7,5 tone, pe sectorul Margina – Holdea

D.R.D.P. Timișoara informează că, începând cu data de 10.05.2021, se restricționează circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția transportului de persoane si animale vii,  pe sectorul DN 68A (E673), Margina – Holdea. Măsura va fi valabilă până la 10.07.2021 și a fost luată pentru continuarea lucrărilor de reparații la drumul menționat.

Reamintim că reparațiile la structura rutieră a drumului construit și dimensionat în perioada 1962-1967 pe baza unor valori de trafic și tonaj incomparabil mai mici decât în prezent au început, pe cele mai degradate porțiuni, la data de 2.03.2021. Valorile de trafic din ultimele luni au o medie zilnică lunară (MZL) cuprinsă între 10.000 – 14.000 autovehicule, conform datelor emise de contorii de trafic rutier montați pe DN 68A, la Coșava. Din cauza traficului intens al autovehiculelor de transport marfă care tranzitează DN 68A, productivitatea lucrărilor de reparații a fost scăzută, personalul muncitor fiind supus riscului de accidente. În plus, productivitatea echipelor a fost afectată de traficul intens și de ambuteiaje, fluxurile de aprovizionare cu materiale a punctelor de lucru prelungindu-se foarte mult.

Lucrările care vor demara din 10.05.2021 sunt executate, în continuare, de antreprenorul S.C. Axela Construcții S.R.L. și în regie proprie de secțiile specializate ale D.R.D.P. Timișoara și constau în refacerea integrală a structurii rutiere pe sectorul de 5 km dintre Coșava – Coșevița, așternerea de covoare asfaltice pe sectorul Coșevița – Holdea, precum și alte reparații pe sectoare unde au apărut degradări.

Odată cu instituirea restricțiilor de tonaj și devierea traficului greu, lucrările se vor executa pe tot parcursul zilei, iar zonele aflate în șantier vor fi semnalizate cu semafoare și pe parcursul nopții, circulația desfășurându-se alternativ, pe o bandă. Fiind un drum în lucru, pentru autoturisme și vehicule de până la 7,5 tone, se mențin restricțiile de viteză, la 30 km/h.

Pentru traficul vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția transportului de persoane si animale vii, este obligatorie ocolirea. Pe direcția Nădlac – București, rutele de ocolire sunt:

Ø  A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria

sau

Ø  A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

Pe direcția București – Nădlac, varianta de ocolire este:

Ø  A1 Ilia – DN 7 Ilia – DN 7 Arad – A11 Arad – A1 Arad – A1 Nădlac.

Recomandăm rutele menționate și pentru celelalte categorii de autovehicule, pentru fluidizarea traficului pe sectorul aflat în lucru. D.R.D.P. Timișoara asigură informarea participanților la trafic despre măsurile luate în punctele de frontieră, cu flyere, mesaje pe panouri și pe sistemul ITS. Restricțiile impuse pentru traficul greu au avizul I.G.P.R. și al C.N.A.I.R. S.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *