Cîţu: Cum se face că producătorii se plâng că preţurile produselor sunt prea mici, iar consumatorii se plâng că preţurile sunt prea mari. Undeva apare un monopol şi trebuie să-l distrugem

Premierul Florin Cîţu afirmă că producătorii se plâng de faptul că preţurile produselor sunt prea mici, dar consumatorii consideră că ele sunt prea mari, precizând că, undeva, apare un monopol care trebuie distrus.

 

„După această întâlnire am o întâlnire cu Agrostar tocmai pentru a discuta cu producătorii, cu oamenii care sunt cei care creează oferta şi am câteva întrebări foarte importante pentru ei, de exemplu, cum se face că producătorii se plâng că preţurile produselor sunt prea mici, iar consumatorii se plâng că preţurile sunt prea mari. Undeva, între cei doi, se întâmplă ceva, apare un monopol şi trebuie să distrugem acel monopol”, a afirmat premierul, joi, în intervenţia la evenimentul „Grand Matinal Digital”, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România.

El a declarat că îşi propune ca până în 2028 România să depăşească mai multe ţări din Europa în privinţa PIB-ului per capital.

„Eu îmi propun un lucru care nu s-a întâmplat în ultimii 30 de ani. În ultimii 30 de ani, România a fost cu un PIB per capital la coada Europei. Eu îmi propun, până în 2028, să trecem peste câteva ţări, cinci, şase, şapte ţări, să nu mai fim la coada Europei în ceea ce priveşte PIB per capital, să fim acolo undeva mai sus”, a declarat Florin Cîţu.

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *