CJ Hunedoara arată cu degetul spre propria-i neputință

Consiliul Județean Hunedoara arată cu degetul spre propria-i neputință. Conducerea instituției județene îi somează pe mai mulți primari din județ să repare drumurile județene. În urmă cu 3 ani, CJ Hunedoara, sub conducerea lui Flavius Bobora, a decis trecerea în administrarea primăriilor mai multe drumuri județene. Pentru că atâta timp cât acestea s-au aflat în directa administrare a CJ Hunedoara nu au fost reparate, acum arată cu degetul și vin să îi someze pe edili. Edili, care nu au făcut altceva decât să ușureze sarcina Consiliului Județean Hunedoara odată ce au preluat drumurile în administrare.

Întâmplarea face ca primarii somați cu atâta sârg de conducerea CJ Hunedoara sunt din Partidul Național Liberal. Conducerea social-democrată a CJH Hunedoara aruncă cu sabia în cei care i-au degrevat de anumite sarcini.

Exemple vin de la Șoimuș și Teliucu Inferior, acolo unde social-democrații din fruntea CJH vin cu solicitări urgente. Uită însă esențialul. Drumurile județene sunt administrate de instituția județeană. Doar că în baza unor hotărâri, acestea au trecut în administrarea administrațiilor locale.

Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, este revoltat de atitudinea oficialilor Consiliului Județean Hunedoara. Edilul susține, dovedit fiind și fizic, că pe drumul județean 706A se execută lucrări de introducere a rețelei canal. Până ce lucrările nu sunt finalizate, nu se poate interveni pentru reabilitarea carosabilului.

”Pe tronsonul de drum pe care ei ne cer să-l reparăm, noi avem lucrări pentru introducerea canalizării care sunt în curs de execuție. Ele sunt practicabile, se poatre circula pe acestea iar viteza este redusă, conform normelor, la 30 de kilometri pe oră. În momentul de față ei nu au de ce să ceară acest lucru pentru că există drumuri mult mai rele în județ decât drumul dintre Șoimuș și Bălata, pentru că despre acel drum este vorba. Nu pot aduce drumul la starea inițială până nu terminăm lucrările pentru că în acest moment sunt introduse căminele pentru canalizare”, a declarat pentru www.replicahd.ro Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Concluzia edilului este că oficialii CJ Hunedoara se folosesc de instituție pentru a-și face campanie electorală.

”Nu înțeleg această abordare pe care nici nu vreau să o comentez pentru că am ajuns la concluzia că, Consiliul Județean Hunedoara în loc să se ocupe de lucruri serioase, se ocupă de campanie electorală dar acest lucru rămâne la aprecierea cetățenilor să decidă acest lucru”, a mai spus primarul.

Mihai Gabriel Irimie susține că starea drumului era mult mai proastă atunci când carosabilul se afla în administrarea Consiliului Județean Hunedoara. Nemulțumirile edilului legate de modul în care CJ Hunedoara (NU) acționează sunt multiple.

”Pe drumul dintre Șoimuș și Bălata până am început lucrările de canalizare, bineînțeles cu avizul CJ Hunedoara, nu au fost făcute până atunci nicinun fel de rrparații. De ce nu au făcut atunci poze să vadă cu arăta acel drum unde au existat și multe accidente rutiere, în perioada când acel drum era al lor. Pe drumul care merge spre Chișcădaga avem o pasarelă pe care în fiecare an se răstoarnă câte un tir. Acea pasarelă  nu este reparată de către CJ Hunedoara unde fac adrese aproape săptămânal și în fiecare iarnă pentru a putea fi prinse în bugetul din anul următor, nu s-a luat nicio măsură. Între Șoimuș și Boholt avem niște plopi bătrâni și uscați iar în fiecare toamnă și primăvară crengile se rup și cad pe mașinile oamenilor. Am făcut adresă către ei, sunt marcați de către cei de la Ocolul Silvic, dar nu au fost în stare să facă licitația pe puterea lor de patru ani de zile. Am sunat de mai multe ori și la președintele CJ Hunedoara și la vicepreședinte și la administratorul de drumuri care cred că are interdicție să vorbească cu primarul de la Șoimuș. Cine a făcut acel comunicat de presă nu înțeleg ce gândire a putut să aibă fără să se intereseze nici măcar despre ce este vorba”, a mai precizat primarul.

Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, este pionul principal în toate chestiunile legate de CJ Hunedoara.

”Eu sunt convins că toate aceste lucruri pleacă de la Costel Avram care ar fi bine decât să facă comunicare de presă de acest gen în numele CJ Hunedoara, care este o instituție publică destul de importantă în județul hunedoara, mai bine ar răspunde la telefon și am găsi soluții comune pentru rezolvarea problemelor. Unii așa știu să facă politică și administrație sau confundă administrația cu politica”, a mai spus sursa citată.

Primarul comunei Teliuc a declarat că nu este adevărat că CJ Hunedoara ar fi solicitat în scris reabilitarea sectorului de drum.

”Nu am primit nimic în scris. E o minciună, dacă scriu așa ceva. Nu am primit în scris. Dacă primeam ceva oficial le dădeam și un răspuns. Noi am vrut să dezvoltăm zona, am vrut să facem o zonă turistică în zona lacului Cinciș. Am vrut să facem un fel de stațiune turistică. Ca să o declarăm zonă turistică de interes local trebuie să avem infrastructură, alimentare cu apă, canalizare, etc… Noi am depus un proiect în urmă cu mai mulți ani și s-a aprobat prin PNDL 2. Am accesat banii de la Guvern pentru alimentare cu apă și canalizare. Noi am preluat drumul în administrare, iar acum se execută lucrări. Se lucrează la canalizare. Abia după ce se vor încheia lucrările, vom putea reabilita drumul”, a declarat Daniel Pupeză, primarul comunei Teliuc.

 

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *