CJ Hunedoara caută vinovați pentru propria-i neputință

Consiliul Județean Hunedoara nu reușește să finalizeze mult trâmbițata investiție a drumului din Parâng, iar pentru acest lucru caută vinovați. Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara și candidat la funcția de primar al municipiului Petroșani, arată cu degetul spre Tiberiu Iacob Ridzi, primarul în exercițiu al Petroșaniului. Numai că edilul din Petroșani demontează punctual acuzațiile lui Avram.

Administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara a afirmat că Primăria Petroșani este de vină pentru că a emis autorizație de construcție, a certificat că drumul este liber de sarcini și nu a fost așa. Avram susține că pe șantierul drumului din Parâng au fost descoperite trei conducte de apă, dar și un cablu de alimentare cu energie al noului telescaun.

Tiberiu Iacob Ridzi demontează acuzațiile pe care le aduce Costel Avram.

”Am văzut o intervenție a domnului administrator public care dă vina pe Primăria Petroșani în legătură cu lucrările de acolo care, după spusele dumnealui, nu mai pot fi continuate pentru trei motive. Unul dintre acela este că Primăria a predat amplasamentul liber de sarcini și acum au descoperit pe o lungime de 600 de metri că există niște conducte de alimentare cu apă a pensiunilor și hotelurilor din  zona Parâng. Noi am dat amplasamentul liber de sarcini, în condițiile în care administratorul drumului este Consiliul Județean. Acele lucrări sunt făcute de 20 – 25 de ani, fără autorizație de construcție. Nimeni nu a știut pe unde vin acele conducte, iar la lucrările de construcție în general, de drumuri, există în deviziul general capitolul de ”lucrări neprevăzute” pentru că de multe ori te apuci să sapi și dai de tot felul de lucruri. Primăria Petroșani nu a dat autorizație pentru niciun fel de construcție pe acel drum, nici autorizație de săpare, lucrările sunt mai vechi de 20 de ani, deci nu aveam de unde să știm că pe acolo trec acele conducte. Se pot găsi soluții tehnice, am discutat cu constructorul, s-au și găsit de fapt soluțiile tehnice pentru a  putea să asfalteze și pe acea porțiune de 600 de metri, fără să se întrerupă alimentarea cu apă în acea zonă”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

În plus, muncitorii au rupt de trei ori cablul care alimentează noul telescaun. Grav este faptul că acel cablu nu se află pe amplasamentul lucrărilor.

”A doua chestiune este legată de faptul că constructorul a rupt cablul de semnalizare la telescaunul nou, la TS4. La fel, am fost acuzați că noi am predat amplasamentul fără niciun fel de restricții. Cablul a fost rupt de trei ori într-o zonă care este în afara amplasamentului drumului și a autorizației de construcție. În acest moment telescaunul nu funcționează pentru că este rupt acest cablu de comandă. Am luat legătura cu cei de la Strabag și săptămâna viitoare urmează să ne întâlnim și împreună să găsim o soluție astfel încât să remediem această problemă. Tot în același registru, constructorul a rupt și cablul de alimentare cu curent electric, tot în afara amplasamentelor pe care noi le-am dat libere de sarcini. Se întâmplă în lucrările de construcții astfel de situații, dar să încerci să arunci vina pe primărie atunci când ceva nu merge, mie mi se pare cel puțin incorect din partea administratorului public. Când totul e bine, e meritul lui, când se întâmplă ceva prost de vină este primăria. Noi ne-am obișnuit cu acest mod de abordare”, a declarat primarul Petroșaniului.

Săptămâna trecută, administratorul public al județului Hunedoara invoca o altă problemă din cauza căreia lucrările nu pot continua. Primarul din Petroșani a fost în munte pentru a găsi cele mai bune soluții, însă nici oficialii CJ Hunedoara și nici cei ai constructorului nu au fost la întâlnire.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *