ROADPOL – Alcool și droguri – Acțiuni ale polițiștilor rutieri pe drumurile publice din județ

Săptămâna aceasta, până duminică, 23 iunie, polițiștii rutieri hunedoreni desfășoară acțiunea coordonată la nivel național, „Alcohol&Drugs”, în conformitate cu Programul Operațiunilor Europene 2024 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

 

Polițiștii acționează pentru a reduce riscul rutier pe drumurile publice și pentru a preveni accidentele rutiere produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului și a drogurilor.

 

Vineri, 21 iunie, este organizată operațiunea „Alcohol&Drugs Marathon”, în cadrul căreia polițiștii rutieri vor desfășura timp de 24 de ore, preponderent acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

 

 

Pe parcursul întregii săptămâni, polițiștii acționează cu mijloacele tehnice din dotare și folosesc în cadrul acțiunilor 50 de aparate etilotest și etilometru, precum și cele 10 aparate drugtest.

 

Poliţiştii vă reamintesc:

 

Consumul de alcool sau droguri conduce, printre altele, la scăderea funcțiilor vizuale, la scăderea atenției distributive, limitează capacitatea de a urmări obiecte în mișcare și conduce la reacții întârziate în situații limită în trafic.

 

 

 

Riscul de implicare în accidente rutiere crește substanțial în momentul în care conducătorul auto se confruntă cu capacitate de concentrare și procesare a informațiilor reduse, precum și cu dificultăți în a controla vehiculul, toate acestea fiind consecințe ale consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive.

 

 

 

Nu conduceţi vehicule pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a acestor substanțe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *