Clădire fantomă, transformată în centru cultural multifuncțional

O clădire fantomă din municipiul Brad va fi transformată într-un centru cultural multifuncțional. Proiectul pe fonduri europene vizează pentru îmbunătățirea calității vieții în municipiul Brad.

ADRVest și Primăria municipiului Brad au semnat contractul de finanţare pentru investiţia prin care va fi realizat un centru cultural multifunctional și vor fi refăcute și modernizate străzile de acces către acest centru – străzile Independenței și Liceului.

„Practic, un spaţiu neutilizat de 385 de metri pătraţi, de pe strada Adrian Păunescu nr. 1, va fi transformat în centru cultural prin modernizarea clădirii existente acolo şi dotarea ei corespunzătoare. Sunt prevăzute: izolarea termică a fațadelor, înlocuirea ferestrelor existente cu unele termorezistente, refacerea instalațiilor și finisajelor, recompartimentări interioare, construirea unui acoperiș cu învelitoare din tablă și amenajarea unei mansarde care să servească drept spațiu de depozitare, dotarea cu mobilier și alte echipamente specifice. Cele două străzi care vor fi modernizate (carosabil – 800 mp şi trotuare – 1.600 mp) asigură accesul la centrul cultural multifuncţional şi legătura cu alte zone rezidențiale ale municipiului Brad”, arată oficialii ADRVEST.

Valoarea totală a proiectului este de 4.161.871 lei, din care 3.948.252 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Durata de implementare este de 34 de luni.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *