Plasmă pentru a salva o viață!

Plasmă pentru a salva o viață! Așa se numește campania începută de Spitalul municipal din Orăștie. Este cunoscut deja faptul că din ce în ce mai mulți hunedoreni infectați cu noul coronavirus aflați în stare gravă pe secțiile de terapie intensivă au nevoie de plasmă. În acest context, Spitalul municipal din Orăștie a demarat campania „Plasmă pentru a salva o viață!”

„Mai mulți pacienți confirmați SARS-COV2, fie ai Spitalului Municipal Orăștie, fie din întreg județul, au nevoie acută de plasmă cu anticorpi. Îi rugăm pe toți cei care au trecut cu bine prin această încercare, să vină în sprijinul celor mai puțin norocoși prin a dona plasmă cu anticorpi. De aceea, Spitalul Municipal Orăștie a deschis lista celor care doresc să doneze plasmă. Oricine poate dona, este rugat sa ne contacteze la numărul de telefon 0254243015, de luni până vineri, între orele 7:00 si 15:00 și să transmită date privind nume, prenume, data la care a fost confirmat pozitiv COVID (data primului buletin de analiză de confirmare) și numărul de telefon. Donarea se va face la Centrul Județean de Transfuzii Deva si în prealabil fiecare dintre potențialii donatori vor fi contactați de către Centrul de Transfuzii în vederea stabilirii detaliilor. Indiferent dacă în urma donării de plasmă, salvăm o persoană apropiată, o rudă sau un necunoscut, contează că am salvat un OM! Ne punem speranța ca această misiune să se desfășoare cu un număr cât mai mare de vieți salvate”, arată conducerea Spitalului municipal Orăștie.

Numărul hunedorenilor infectați cu noul coronavirus crește în ritm alert. Autoritățile și cadrele medicale sunt în alertă din cauza răspândirii infecțiilor la nivelul județului Hunedoara.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *