Clădirile istorice ale minei Petrila, păzite cu banii de la SNIMVJ

Mina Petrila a fost închisă în anul 2015, însă încă se achiziționează servicii de pază pentru unitatea minieră care se află în administrarea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului. 600.480 lei este valoarea contractului serviciilor de pază. Contractul ar urma să se desfășoare până la data de 31.12.2020.

”Serviciile de pază vor fi prestate la obiectivul Mina Petrila, cu sediul în Petrila, str. Minei nr. 2, jud. Hunedoara, din componenţa SN.Î.M.V.J. S.A. În incinta Minei Petrila se află 5 imobile clasate ca și monumente istorice potrivit Ordinului nr. 2823/21.12.2015 al  Ministrului Culturii și 22 imobile sistate de la demolare (…). Titularii dreptului de administrare sau ai altor drepturi reale asupra monumentelor istorice sunt obligaţi să asigure paza acestora, în condițiile legii”, arată caietul de sarcini.

Deoarece S.N.I.M.V.J. S.A. nu poate asigura paza cu personal propriu, acesta nefiind calificat și autorizat în acest scop și nu deține dotările necesare pentru asigurarea pazei înarmate cu arme neletale, serviciile de pază necesare la Mina Petrila pot fi asigurate doar de societăți specializate și autorizate în acest scop, în baza unui contract de achiziție publică încheiat între autoritatea contractantă și furnizorul de servicii de pază.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.