Clădirile minei Petrila au fost evaluate la peste 2,4 milioane de lei

Evaluatorul contractat de CJ Hunedoara a finalizat procedura de evaluare a clădirilor Minei Petrila. S-a stabilit că acestea au o valoare de 487.341 euro, echivalentul a 2.401.033 lei. În acest context, CJ Hunedoara a adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea Raportului de evaluare și a valorii de piață în vederea cumpărării de către Județul Hunedoara a imobilelor care formează „Ansamblul istoric Mina Petrila” aflată în proprietatea Societății Naționale de Închideri de Mine Valea Jiului S.A.

„În vederea stabilirii valorii de piață a imobilelor care alcătuiesc „Ansamblul Istoric Mina Petrila”, imobile propuse spre a fi achiziționate, Consiliul Județean Hunedoara a contractat, în condițiile legii, un raport de evaluare. Valoarea de piață stabilită de evaluator reprezintă prețul maxim de referință ce va sta la baza negocierii pentru stabilirea prețului de cumpărare/achiziție al imobilelor. Pentru negocierea prețului și condițiilor de cumpărare, președintele Consiliului Județean Hunedoara va putea numi o comisie de negociere, formată din consilieri județeni și din personal din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean. Comisia va fi mandatată să elaboreze un raport prin care va propune condițiile și prețul de cumpărare. Prețul propus de comisia de negociere se va situa sub valoarea de piață, stabilită în raportul de evaluare (preț de referință)”, arată documentul CJ Hunedoara.

Imobilele care formează „Ansamblul istoric mina Petrila” se află în proprietatea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului. CJ Hunedoara a aprobat demararea procedurilor în vederea cumpărării acestora.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *