Club Sportiv Deva, campioana României la tir cu arcul

Aninoasa a fost gazda finalei Cupei României la tir arcul. Sute de concurenți din întreaga țară au venit să își demonstreze abilitățile de arcași. Câștigătorii din acest an au fost sportivii de la Clubul Sportiv din Deva.

“A avut loc un eveniment deosebit de important în orașul Aninoasa, finala cupei României la tir cu arcul. Tinerii și seniorii din orașul nostru au fost din nou pe podium, au fost cei mai buni, într-un cuvânt…..câștigători! Trei zile de competitie, în care s-au inscris peste 100 de concurenti din 20 de cluburi sportive din întreaga țară, dar Cupa României a fost câștigată de Clubul Sportiv Deva”, spune Nicolae Dunca, primarul orașului Aninoasa.

Aninoasa renaște prin sport. Localitatea este cunoscută pentru competițiile de tir cu arcul. În ţara noastră tirul cu arcul are o veche tradiţie. Arcul a fost armă în timp de război, armă de vânătoare şi instrument de întrecere sportivă în jocurile din timp de pace. De la preocupări sporadice, în perioada 1930-1960, tirul cu arcul începe să se dezvolte în diferite centre ale ţării, cucerind tot mai mulţi adepţi şi susţinători, înfiintându-şi propriile structuri organizatorice, concomitent cu stimularea producţiei interne de arcuri.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *