Promovare turistică prin acțiuni sportive

Mai multe investiții private urmează a fi realizate în Pasul Vâlcan. Două asociații și-au propus să realizeze diferite lucrări care au menirea de a promova turismul montan prin sport.

“Se doreşte amenajarea unui parc “PUMP TRACK” care se adresează tuturor iubitorilor de sport cu vârste cuprinse între 5-60 ani ( role, skate, longboard, trotinete şi biclete). În conformitate cu  PUZ-ul aprobat zona este pretabilă dezvoltării turismului şi permite construirea de case de vacanţă şi pensiuni, parcuri care să susţină dezvoltarea acestei ramuri economice în municipiul Vulcan”,  spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Asociația “ACTIV” Hunedoara este cea care va realiza noua zonă de agrement sportiv în Pasul Vâlcan. Suprafața pe care se va realiza investiția este de circa 1600 de metri pătrați.

O altă asociație care vrea să investească în Pasul Vâlcan este Fundația ” Noi Orizonturi” Lupeni. Asociația propune amenajărea unui traseu de ciclism montan de tip  flow trail dedicat stațiunii Pasul Vulcan.

“Acest proiect subliniază nevoia, oportunitățile și direcțiile de dezvoltare a capacității turistice a Văii Jiului, un areal sărac, cu o economie degradată. În afară  turismului de iarnă acest proiect prezintă alternative  de dezvoltare a Văii Jiului. Proiectul evidențiază în primul rând cum se poate dezvolta Valea Jiului prin intermediul ciclismului montan, dar face referire totodată și la alte sporturi ce pot fi practicate în natură precum escalada, speologia etc, ținând cont de faptul că Valea Jiului deține potențialul turistic necesar pentru a atrage turiști pasionați de activități outdoor de diferite nivele de intensitate”, mai spune Gheorghe Ile.

Valorificarea turismului montan, oferirea unor experiențe turistice complete pentru pasionați și experți în ciclism montan, organizarea de evenimente montane sportive, pot contribui la dezvoltarea economică a municipiului Vulcan.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *